
Vücut geliştirmeye başlamak için ideal yaş nedir? Vücut geliştirmeye başlamak için en uygun yaş hangisidir? Bu sorular sıklıkla tartışılmaktadır. Antreman.NET bu konuyu sizin için derinlemesine inceleyecektir. Hadi başlayalım;
Hangisi daha iyi: vücut geliştirme veya fitness Hangisi daha iyi, vücut geliştirme veya fitness? Hangisi daha iyi?
Bu yanlış bilgiyi yaymaktan vazgeçin. Birçok insan hem vücut geliştirmeci hem de spor tutkunu olduklarına inanır. Vücut geliştirme, gelişmiş bir fitness şeklidir. Bu siyah adamlar vücut geliştiriciler. Vücut geliştirme sağlıkla ilgili değildir. Kilo almak için hormon ve doping kullanabilirsiniz. Bunun bizim sporumuzla hiçbir ilgisi yok.

Fitness nedir?
Sırada fitness var. Biz fitness tutkunlarıyız. Fitness, sağlık ve gücü birleştiren bir spordur. Vücutları için mümkün olan en iyi şekli korumaya çalışırlar. Sağlıklı ve faydalıdır. “Vücut geliştirmeye kaç yaşında başlanabilir?” diye sorulur. İyi bir soru değil çünkü çocukların (18 yaş altı) vücut geliştirmeye başlaması önerilmez. Bahsettiğim gibi vücut geliştirme, ağırlık ve kas kütlesini artırmaya odaklanan bir spordur. Bu, ilk yıllarda çocukların gelişimi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir (bunu daha fazla tartışacağım). Bu nedenle “Spora ne zaman başlamalıyım?” diye sormalıyız. Artık biliyoruz.

Spora ne zaman başlamalıyım?
Çocuklar 7 veya 8 yaşından sonra aktif olarak spora başlayabilirler. Çocuğunuzun kendi vücut ağırlığını kullanarak yapabileceği sporları seçin. Mekik ve Şınav, örneğin mükemmel fitness programlarıdır. Çocuklar bir fitness programından yararlanacaktır. Bu yaşta ağır egzersiz önerilmez.
13-14 yaşlarında erkeklerde testosteron seviyesi yükselir. Kas yapmak daha kolaydır. Ergenlik döneminde spora başlamak daha iyidir. Bu, ağır ağırlıkları kaldırmanız ve maksimum zorlukla çalışmanız gerektiği anlamına gelmez. Temel bilgiler ihtiyacınız olan her şey.

Fitness çocuklar için iyi midir?
Alternatif nedir? Düzgün yapılırsa (ağırlıkları aşırı yüklemeden ve gözetim altında) fitness iyidir. Ağırlık çalışması büyüme hormonunu %400 artırabilir. Koşmak ve bisiklete binmek, büyüme hormonunu %100-200 oranında artırabilir. Egzersiz sırasında vücudun daha fazla büyüme hormonu salgılaması ne anlama geliyor? Spor daha büyük bir boy, daha uzun kemikler ve daha güçlü kaslar ile sonuçlanabilir. Egzersiz, büyüme hormonlarının salgılanmasına neden olarak çocukları daha güçlü, daha uzun ve daha hızlı büyütür.
Ağırlık sınırı önemli olan tek şey. Kemiklerin uçları plaka benzeridir. Yumuşak doku, büyüme durana kadar (18 ila 21 yaş arası) büyümeye devam edecektir. Yumuşak doku kalırsa kemik büyümeye devam edecektir. Bu yumuşak doku, ağır sporlar nedeniyle kemikler sıkıştığında sıkışır. Sonuç olarak kemikler kısadır.
Bunun kondisyonunuz üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabilir. Ağırlıktan korkmayın. Normal vücut ağırlıklarından bahsetmiyoruz. Boynunuzu ince tutmak için çok çalışın.

Yeni Başlayanlar İçin Vücut Geliştirme – 2 Haftalık Program
Vücut geliştirmeye yeni başlayanlar, eğitim programları aramaya başlar. Yorulmadan yapabileceğiniz bir vücut geliştirme programı hazırladım.
Herhangi bir sağlık sorunu olmayan katılımcılar programa katılabilir. Bir hafta sonra bölgeleri ayırmayı ve ileri teknik programlara geçmeyi öneriyorum. Bu program ilk dönemi yorgunluk hissetmeden geçirmenizi sağlar.
2 aylık harika bir program. Haftada 3-4 kez antrenman yapmak için görseldeki okları takip edin.
Karın kasları için egzersizler 3×15
Bacak squat 1×20 + 2×10
Bacak uzatma 1×20 + 2×10
Geri Çekmeler 2×10 + 1×20
Alçak kablo paletleri 2×10 artı 1×20
Göğüs eğimli banko 1×20 + 2×10
Dambıl eğimine 2×10 + 1×20 basın
Omuz Ön Presleri 2×10 +1×20
Pazı ayakta bukleler 1×20 +2×10
Triceps ile şınav: 1×20 + 2×10
Buzağı Ayakta Yükseltme 1×20 + 2×10
Antrenmanlarınızı günlere göre planlayın
- Dinlenme
- Çalışma
- Dinlenme
- Çalışma
- Dinlenme
- Çalışma
- Dinlenme